FrivilligCenter Favrskov tilbyder rådgivning, foreningsbistand og formandsnetævrk til alle foreninger i Favrskov. Vi inviterer også løbende på sociale og kompetencegivende aktiviteter.

Hver mandag holder vi åben rådgivning i Vesselbjergvej 4, 8370 Favrskov. Book et tid på 61799729 eller kom mellem kl. 10-14.30 eller efter aftale.

RÅDGIVNING

Vi yder rådgivning indenfor alle aspekter af frivillighed blandt andet:

Rekruttering, fastholdelse og ledelse af frivillige. Fundraising, dokumentation og evaluering. Bestyrelser og foreningsdrift. Kommunikation og interessevaretagelse.

Vi faciliterer også foreningsnetværk, og har lige nu et formandsnetværk for lokale formænd på tegnebrættet.

Kom i vores åbne rådgivning mandage fra 10.00 – 14.30 eller book et møde med os på telefon 61 799 729. Mødet kan være fysisk eller viatuelt, og det er muligt at lægge det udenfor normal arbejdstid.”

Få hurtige svar på vigtige spørgsmål i Center for Frivilligt Socialt Arbejdes guider om fx opstart af nye foreninger, vedtægter, regler for frivillige på offentlige ydelser, forsikring, love og regler for frivillige i kommuner, rekruttering af frivillige og meget mere HER.

FORENINGSBISTAND

FrivilligCenter Favrskov  tilrettelægger og faciliterer målrettede udviklingsprocesser og konsulentopgaver i foreninger både på social-, kultur og idrætsområdet. Vi løser også opgaver, hvor samskabelse, frivillighed og aktivt medborgerskab er i fokus. Book os til et udvidet bestyrelsesmøde, årets strategiseminar, en workshop eller noget helt fjerde.

I vores kalender på forsiden finder du de kompetencegivende arrangementer, du og dine medfrivillige kan tilmelde jer. Vi forsøger hvert år, at få de bedste inden for frivillighed til Favrskov, så vi sammen kan blive klogere på emner som rekruttering, PR på sociale medier, konflikthåndtering og meget andet. Har du en ide til et kursus/en inspirationsaften, så send den gerne til os på [email protected]

FORMANDSNETVÆRK

Er du formand i en lokalforening i Favrskov, er du velkommen i  “Formandsnetværket Favrskov”.

Netværket, der faciliteres af FrivilligCenter Favrskovs leder Anne Meta, mødes tre gange om året samt til enkelte inspirationsevents. Formålet med netværket er at klæde formænd på til at lede en forening, inspirere, spille hinanden gode og skabe et fortroligt fællesskab, hvor både det gode og det udfordrende ved at have en formandspost kan vendes.

Som en del af formandsnetværket får du et tæt samarbejde med FrivilligCenter Favrskov og hurtig adgang til foreningsstøtte, sparring og fællesskab.

Skriv til os på [email protected] eller ring på 61 799 729, hvis du vil høre mere om netværket.

FIND LOKALER

KULTURHUSENE SLØJFEN, INSIDE OG HINNERUP BIBLIOTEK OG KULTURHUS

Lokaler i kulturhusene kan lånes af alle borgere – også selv om du ikke har stiftet en forening.

Dog må lokalerne kun bruges til ikke-kommercielle formål, ligesom de ikke må være af privat karakter.

Besøg dit kulturhus hjemmeside og book et lokale i deres kalender eller kontakt bibliotekerne pr. mail eller telefon:

Som udgangspunkt må I ikke selv medbringe forplejning til  arrangementer, da det skal leveres af caféerne i de lokale huse eller af den leverandør, der er knyttet til huset. Få detaljerne om mulig forplejning på plads, når du booker.

LÅN AF LOKALER, GYMNASTIKSALE, IDRÆTS- OG SVØMMEHALLER I FAVRSKOV KOMMUNE

Vil du låne et lokale på en af kommunens skoler, en sal eller en hal, skal du være del af en folkeoplysende forening. Som hovedregel låner kommunen nemlig kun lokaler ud til foreninger.

Men hvad er en folkeoplysende forening?

En folkeoplysende forening skal:

  • have et formål, der fremgår af vedtægterne og skal tilbyde folkeoplysning efter lovens bestemmelser
  • have en bestyrelse, være demokratisk opbygget, bygge på aktivt medlemskab og have mindst 5 betalende medlemmer
  • i udgangspunktet være åben for alle, som tilslutter sig foreningens formål
  • være beliggende i Favrskov Kommune og have en almennyttig og kontinuerlig virksomhed (faste planlagte aktiviteter, der løber over hele året)
  • ikke drives i kommercielt øjemed

Vil du gerne booke et lokale, skal du kontakte de lokale institutioner. Du finder kontaktinformationerne på kommunens hjemmeside.